Doccle is de postbode die post aantekent, bewezen en gecategoriseerd in de juiste ordner van de gebruiker plaatst

Maar wat is Doccle dan?

Doccle is een succesvol Belgisch digitaal platform dat naar Nederland is uitgebreid. Sinds 2014 is Doccle in België al een groot succes. Meer dan 3.000.000 gebruikers ontvangen en beheren met Doccle documenten en data van uiteenlopende bedrijven veilig, digitaal én gratis voor hen. Aangesloten organisaties betalen voor de diensten van Doccle.

Met Doccle kan je ook rekeningen betalen en documenten ondertekenen die daarna automatisch gearchiveerd worden. Je persoonlijke data kan je eenvoudige en veilig delen met jouw toestemming.

In België gebruiken meer dan 17.548 bedrijven (verzekeraars, ziekenhuizen, banken, telecom, payrolling, …) Doccle om hun communicatie met consumenten te verbeteren. Die bedrijven betalen voor de dienst zodat het voor consumenten gratis is én blijft.

Deze succesvolle dienst is nu ook live in Nederland!

Persoonlijke administratie: een noodzakelijk kwaad

Vanuit Doccle geloven we dat digitale communicatie en persoonlijke administratie wezenlijk anders kan én moet! Voor zowel consumenten, ZZP-ers en MKB-ers.

77%

77% van de Nederlanders bewaart belangrijke documenten op meerdere plekken: papier, mail, mijn-omgevingen

40%

40% van de Nederlanders worstelt met hun administratie

26%

26% van de Nederlanders ziet wel eens een mail over het hoofd

Doccle in vergelijking met de bestaande wereld

Veilig afleveren

 • Doccle is de postbode die post aantekent, bewezen en gecategoriseerd in de juiste ordner van de ondernemer plaatst

Financiële afwikkeling

 • De factuur betaling afwikkelt, het geld overhandigt aan de KVK en desgewenst de factuur namens de ondernemer deelt met de accountant

Veilig data delen

 • Vanuit de beveiligde order kan de ondernemer de herleidbare gekwalificeerde documenten en data met toestemming delen met de (poortwachters) organisatie (Bank, Verzekeraar of ….)

 

 

Doccle in vergelijking met de digitale wereld

Betere communicatie

 • Doccle ontzorgt gebruikers en organisaties op het gebied van directe klantcommunicatie en veilige, en persoonlijke data & document-uitwisseling.

Transparante Principes

 • Doccle heeft een kluis maar is geen kluis: het is een communicatie en data deel platform waarbij gebruikers data en documenten kunnen ontvangen en met toestemming kunnen delen.
 • Het kan worden gezien als een kijkglas naar de data en documenten; soms staat deze data in de eigen kluis maar het streven is deze zoveel mogelijk in de geautoriseerde bron te behouden.
 • De gebruiker is baas van eigen data en bepaalt wat met wie wordt gedeeld en geeft hier toestemming over.

Vereenvoudigen communicatie

 • De oplossing omvat bewezen API’s en widgets waarmee u uw eigen digitale communicatiekanalen kunt verbeteren en vereenvoudigen.
 • Bovendien biedt Doccle eigen apps en een webportaal waar eindklanten documenten en data kunnen ontvangen en delen, die sector overstijgend zijn.

De oplossingen die worden geboden voldoen volledig aan de GDPR, eIDAS2.0 en de EU-OpenData wetgeving

 

Veilig afleveren
 • Doccle is de postbode die post aantekent, bewezen en gecategoriseerd in de juiste ordner van de ondernemer plaatst
Financiële afwikkeling
 • De factuur betaling afwikkelt, het geld overhandigt aan de organisatie en desgewenst de factuur namens de ondernemer deelt met de accountant  

Uit onderzoek van Nibud (2018) blijkt dat een groot deel van de Nederlanders moeite heeft met persoonlijke administratie. Sinds 2018 is op dit gebied helaas weinig verbeterd. Het is juist complexer geworden.

Bekijk de video om meer te weten