10/05/2022

Communicatiekloof tussen jouw verzekeringsmaatschappij en je klanten

Nooit meer een communicatiekloof tussen jouw verzekeringsmaatschappij en je klanten Tussen verzekeringsmaatschappen en hun klanten is er over het algemeen niet heel veel communicatie. Hierdoor, en bovendien nog versterkt door de mijn-omgevingsn en apps, is de klantbetrokkenheid laag.

Nooit meer een communicatiekloof tussen jouw verzekeringsmaatschappij en je klanten
Tussen verzekeringsmaatschappen en hun klanten is er over het algemeen niet heel veel communicatie. Hierdoor, en bovendien nog versterkt door de mijn-omgevingsn en apps, is de klantbetrokkenheid laag. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben dan ook moeite om op een succesvolle manier te communiceren met hun klanten.
Doccle brengt daar verandering in, door de digitale klantcommunicatie van verschillende dienstverleners samen op één platform te bundelen. Doccle verbindt mensen met de voor hun relevante bedrijven om hen zo persoonlijk te helpen op een gebruiksvriendelijk en interactief administratieplatform.
Daarmee behoort met Doccle een lage (digitale) klantbetrokkenheid tot het verleden.

Een succesvolle start in België
Op dit moment gebruiken al meer dan 2,4 miljoen consumenten en meer dan 10.000 bedrijven Doccle om documenten en gegevens te organiseren en archiveren. Zo heeft iedere Doccle gebruiker zijn of haar hele administratie op één centrale plek. Altijd en overal toegankelijk,met de hoogste standaarden van veiligheid.

De bewezen resultaten van Doccle:

1 – 17% meer verkeer naar ‘my-portals’

2 – 50% verbetering van betalingen

3 – 76% verbetering van de automatische incasso

4 – Hogere klanttevredenheid door goede communicatie (NPS + 10 tot +15 )

Door Belgen wordt Doccle gezien als dé must have app als persoonlijke administratief assistent, voor het delen en organiseren van hun digitale data..
Na deze succesvolle start in België, betreden we nu ook de Nederlandse markt.
Naast het uitwisselen van documenten wat in België al mogelijk is, wordt het in Nederland ook mogelijk om vanuit de datakluis persoonlijke data uit te wisselen. Deze innovatie is de afgelopen maanden door ontwikkeld en in nauwe samenwerking met ANVA geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt.
De iDealbetaalwijze en Nederlandse inlogmechanismen zijn toegevoegd. De gebruiker is baas van eigen data en blijft dit door ook bij het delen van de datatoestemming te geven voor het doel en het gebruik van deze data. Op dit moment vindt de activatie plaats naar de Verzekeringen, Notariaat, Makelaardij, Hypotheek(adviseurs) en Pensioensector. Doccle heeft de ambitie een generieke, sector overstijgende oplossing te bieden, daarom worden nu ook stappen gezet naar de telecom-, energie- en zorgsector.
De 3 belangrijkste voordelen om Doccle in je bedrijf te integreren zijn:

Meer waardevolle klantrelaties met tegelijkertijd goedkopere processen.

5 – Doccle is makkelijk te integreren in bestaande bedrijfsprocessen dankzij de API’s.

Je hebt dus geen dure en complexe IT trajecten nodig om met je klanten in contact te blijven. Zelfs in een bestaande Mijn-omgeving kan Doccle dankzij de plugin ingezet worden om documenten makkelijk te visualiseren en beschikbaar te stellen zonder dat jouw bedrijf moet waken over het archiveren er van.

 

6 – Het vormt een basis om nazorg en beheer sterk te verbeteren

  • Door het up to date houden van de data van je klanten kan je de nazorg aanzienlijk verbeteren. De klant kan je heel eenvoudig op de hoogte houden van veranderingen van zijn persoonlijke situatie. Daardoor kan je als verzekeringsmaatschappij ook beter inspelen op deze veranderingen en op maat advies uitbrengen.
  • Betalingen lopen vlotter en correcter. Wat ervoor zorgt dat je minder tijd hoeft te steken in de opvolging ervan. Je facturenadministratie verloopt hierdoor een heel stuk efficiënter, waardoor je indirect weer kosten bespaart.

7 – Een betere naleving van de wetgeving

Doccle hecht veel belang aan privacy en veiligheid. Het voldoet aan de AVG en is ISO gecertifieerd. Momenteel loopt de procedure voor EIDAS certificatie. Wanneer die voltooid is, kan je als bedrijf een beroep doen op Doccle als wettelijk archief. Door het geven van toestemming geef je akkoord voor het delen van jouw informatie