Altijd actuele gegevens van uw klanten

Klantportaal en Doccle: een sterke combinatie

Uw klantportaal of Mijn-omgeving is een onmisbaar kanaal voor het op de hoogte houden van uw klanten. Desondanks wordt het potentieel niet volledig benut: het daadwerkelijke bezoek varieert van slechts 2 tot 7%. Daarbij komt dat klanten zelden updates geven over veranderingen in hun persoonlijke situatie, zoals een nieuw adres, telefoonnummer of e-mail. Dit leidt tot onjuiste informatie, wat een bron van frustratie en inefficiëntie binnen uw organisatie kan zijn.

Ontdek eenvoudig hoe Doccle uw organisatie kan helpen om de klant-data actueel te houden. Door het gebruik van Doccle kunt u niet alleen de betrokkenheid bij uw klantportaal of Mijn-omgeving verhogen, maar ook de kwaliteit van uw klantgegevens aanzienlijk verbeteren.

Goed voor uw klanten, en uitstekend voor uw organisatie.

Actuele klantinformatie
Verbeterde klantrelatie
30% meer online traffic

Voor organisaties kunnen verouderde klantgegevens aanzienlijke financiële verliezen veroorzaken door onjuiste kostenberekeningen, gemiste verkoopkansen, en het vertrek van klanten. Deze kosten kunnen oplopen tot wel 20% van de omzet, terwijl ook het vertrouwen van klanten ernstig kan worden ondermijnd.

Het up-to-date houden van deze informatie is cruciaal. Echter, in de praktijk blijkt dit een aanzienlijke uitdaging te zijn.

Bron: MIT Sloan Onderzoek

Informatie uitwisselen tussen persoonlijke kluis en Mijn-omgeving

Bekijk de video

Ontdek hoe u uw klanten een persoonlijke digitale kluis kunt bieden, perfect voor een levenslang archief van al hun essentiële documenten en data op één veilige locatie.

Dankzij deze naadloze koppeling is het moeiteloos mogelijk om informatie eenvoudig te delen en bij te werken. Zo blijven de gegevens van uw klanten niet alleen actueel, maar ook veilig binnen uw Mijn-omgeving en CRM-systeem. Dit is de ideale manier om eenvoud en veiligheid te garanderen, voor u en uw klanten.

 

Aanleiding

Veilig informatie actueel houden is lastig voor zowel klanten als organisaties.

Oplossing

De Mijn-omgeving veilig actueel houden via de persoonlijke digitale kluis van uw klant.

Persoonlijke ervaring

“Als consument zou ik graag het beheer hebben over mijn eigen data en documenten.”

Aanleiding

Het actueel houden van informatie vormt zowel voor klanten als voor organisaties een aanzienlijke uitdaging.

Klanten worden vaak geconfronteerd met de noodzaak om herhaaldelijk dezelfde gegevens in te vullen bij diverse organisaties. Ze moeten specifieke documenten aanleveren, en raken soms het overzicht kwijt over waar deze documenten zich bevinden. Aan de andere kant worstelen organisaties met het verwerken van informatie door het verzoek om ingewikkelde pdf-formulieren in te vullen, soms zelfs papieren formulieren.

Daarnaast komt het voor dat er gevraagd wordt om het versturen van gevoelige informatie via e-mail, of dat klanten zich moeten aanmelden in Mijn-omgevingen waarvan ze het wachtwoord al lang niet meer kennen.

Probleem voor de klant
 • Persoonlijke administratie is vaak vervelend
 • Voor meer dan 45 organisaties inloggegevens onthouden
 • Wijzigingen doorgeven is omslachtig
Probleem voor organisaties
 • Relevant blijven is lastig
 • Klantwijzigingen worden nauwelijks doorgegeven
 • Overvolle IT kalenders

Oplossing

Door het uitwisselen van informatie tussen de persoonlijke kluis en de Mijn-omgeving blijft alles altijd actueel.

Bekijk de video

Bied uw klanten een persoonlijke digitale kluis voor een levenslange opslag van al hun essentiële documenten en gegevens. Op deze manier kunnen ze alle belangrijke informatie op één veilige plaats bewaren.

Met een directe verbinding tussen de digitale kluis en uw systemen wordt het delen en bijwerken van gegevens kinderspel. Als organisatie kunt u periodiek uw klanten verzoeken hun belangrijkste contactgegevens te actualiseren. Met slechts één klik houden uw klanten hun informatie up-to-date in zowel hun persoonlijke kluis als in uw Mijn-omgeving en CRM-systeem.

 

Mogelijkheid om
 • Opvragen van gestructureerde data uit overheidsbronnen
 • Opvragen van documenten
 • Geven van automatische signalen
Communicatie laten verlopen
 • Via persoonlijke data- en documentenkluis
 • Papieren communicatie met een QR code
 • AVG, eIDAS 2.0 en nieuwe EU wetgeving

Persoonlijke ervaring

Als consument streef ik naar volledige controle over mijn eigen data en documenten. Dit zorgt ervoor dat ik altijd overzicht houd en grip heb op mijn informatie. Vrijwel elke organisatie waarvan ik diensten afneem, heeft in grote lijnen dezelfde contactinformatie van mij nodig.

Voor organisaties is het enorm praktisch om via één enkele omgeving toegang te krijgen tot deze data en documenten. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier de informatie up-to-date houden.

Marcel Bax – Directeur HomeInvest en Hyposimpel